Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Как да премахнем гел лака в домашни условия

Видяна: 199600 пъти

Лакът ви за нокти започва да се лющи, а маникюристката ви е в отпуск? Това е истински ужас за всяка една от нас, която поддържа ръцете си с гел лак. Какво става, ако трябва да премахнете покритието моментално и можете да разчитате единствено на себе си? Без паника!
Ето няколко стъпки, които да следвате за разрешаването на този проблем:

Какво е необходимо за премахване на гел лак у дома?
1. Специална течност за отстраняване на гел лак;
2. Фолио. Можете да си купите професионално или да използвате това, с което правите вкусни гозби. Приблизителният размер на парчетата фолио е 10х5 см;
3. Памучни тампони, нарязани на 4 части;
4. Висококачествени пили;
5. За удобство можете да използвате специални щипки, които спомагат при свалянето на гела;
6. Портокалови пръчици за избутване на кутикули;
7. Добър хидратиращ крем за ръце и масло за кожички;
8. Лечебно базово покритие за възстановяване на ноктите.
Първа стъпка: премахнете горния слой
Няма да се спираме на дезинфекцията на ръцете преди процедурата - всички са запознати с правилата за чистота и стерилност.
Безспорно гел-лакове за нокти са много ефектни. За да подейства течността за свалянето им, трябва да премахнете горната гланцирана (или матова) част. За целта използвайте пила с номер 180/240. Много е важно да действате внимателно, без голям натиск и без да докосвате нежната кожа наоколо. В противен случай кутикулите ще се възпалят, а химическите съединения ще проникнат в малките рани, причинявайки дискомфорт.
Стъпка втора: напоете ноктите
Течността за премахване на обикновен лак не е подходяща, тъй като съдържа компоненти, които могат да причинят сухота, дразнене на кожата и счупване на ноктите при продължителен контакт. Затова изберете специално средство за отстраняване на гел лак.
И така, перфектната течност е в ръцете ви. След това трябва да намокрите щедро памучен тампон с нея, да го притиснете към нокътната плочка и след това да увиете пръста с фолио, като усучете краищата му като обвивка на бонбон. По този начин запечатвате активния състав и осигурявате максимален ефект.
Ако под ръка имате щипки - задачата ви е значително улеснена. Просто трябва да фиксирате напоените тампони върху ноктите с тяхна помощ. Времето за действие на лакочистителя е от 10 до 15 минути.
Трета стъпка: премахнете гел лак с портокалова пръчка
Ако сте направили всичко както трябва, лакът вече би трябвало да се е надигнал и набръчкал на места. Опитайте ВНИМАТЕЛНО да го избутате с портокалова пръчица. Движете се по растежа на ноктите и не забравяйте: без натиск или „откъсване“.
Четвърта стъпка: пилене на ноктите след отстраняване на гел лака
Вземете по-деликатна пила. Внимателно полирайте нокътните плочки, като премахнете останалия материал. Не бъдете много настоятелни - останалият тънък слой от основата е многократно по-добър вариант от увреждане или разслояване. Ноктите растат бързо, но травмата може да доведе до сериозни проблеми.
Пета стъпка: възстановяване на ноктите след гел лак
След отстраняване на материала и пиленето е необходимо да нанесете укрепващо покритие върху ноктите, което да изглади драскотините и да направи ноктите по-здрави. Можете да изберете прозрачен или цветен продукт, но винаги с минерали и витаминен комплекс. И не забравяйте, че лакочистителят изсушава кожата, така че крем и масло за кожички винаги трябва да има около вас.
Това е всичко - сега ноктите ви са чисти, добре поддържани и готови за следващия маникюр!

Публикувана на
21 Януари 2020 година