Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Скандален хазартен бос подмолно крои бунтове срещу Бойко Борисов

Видяна: 44560 пъти

"Държавата ми взима бизнеса и иска да ме фалира. Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира!“. Това директно заявил смятаният за най-богат българин Васил Божков на двучасочавата си среща с феновете „Левски“. "Дал съм 22 милиона лева за една година. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец", допълнил той.
"Разберете, че положението е много тежко. Главболгарстрой и Виваком всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни. Дали даден мениджър или бивш футболист искат пари от клуба. Срещнете се Бойко Борисов, той може да бъде разубеден. На мен не ми вдига телефона. Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите", използвал ситуацията скандалният хазартен бос, известен с прозвището Черепа. Без да уточнява дали му трябват за протест или нещо друго.
Той бил категоричен пред феновете, че не е влязъл в „Левски“ под натиск на Бойко Борисов, каквито слухове имаше преди година. "Не ме е карал. Аз му казах, дай да го взема и да оправя „Левски“. Миналата година, когато акциите бяха в Христо Йовов и Димитър Иванков, вие започнахте да негодувате, той (Б.Борисов б.р.) ми се обади и ми каза: "Няма да го взимам аз, взимай го ти!", това беше разговорът между нас.“.
Както се очакваше, той търси подкрепа от феновете, след като преди два дни стана ясно, че бизнесът му е сериозно застрашен. Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутати в парламента, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор". Това на практика означава, че лицензите на Национална лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като такъв за лотарийни билети ще има единствено Българският спортен тотализатор. (б.а. В България лиценз за лотария имат три фирми - Българският спортен тотализатор, който е държавен, както и две фирми на Васил Божков). Както е известно, премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев подкрепиха исканията на Симеонов. Националната лотария е генерален спонсор на Левски от една година. /блиц

Публикувана на
20 Януари 2020 година