Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Истанбулски полицаи застреляха българин, вилнял в ресторант

Видяна: 20840 пъти

Българинът Милен Бахчеванов (33 г.), снощи в 23.20 часа е влязъл в ресторант в истанбулския район Байрампаша във видимо неадекватно състояние. Той е предизвикал паника сред клиентите, тъй като е размахвал мачете и е викал и чупел наред в заведението.
На горният етаж на заведението се е опитал да задържи заложник. С маси и столове е направил барикада. На мястото пристигнала пожарна кола, пуснали силна струя вода, за да го обезвредят, но безуспешно.
След като собствениците на ресторанта не успели да го усмирят, извикали полиция. Униформените също не успели да го принудят да напусне. Използван е и сълзотворен газ. След многократни предупреждения нападателят е бил прострелян в крака. Оказана му е медицинска помощ на място, след което е отведен в близка болница, но там е починал.
Граждани са заснели с мобилни телефони действията на полицията.
Един полицай, участвал в операцията, е ранен в ръката.
Предполага се, че Бахчеванов е имал здравословни проблеми. Очевидци твърдят, че е бил с неадекватно поведение и е възможно да е бил под действието на наркотици.
До тази сутрин българското консулство в Истанбул не бе уведомено за трагичния инцидент снощи.
По данни на турската полиция Милен Бахчеванов е влязъл в Турция на 14 януари. Не е ясно къде е пребивавал до момента. Преди инцидента е вечерял в друг ресторант. Полицията споменава още, че в личната му чанта е имало Библия, статуя на Богородица и икона на Христос. /марица

Публикувана на
18 Януари 2020 година