Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Война за имането на певеца на „Аз само един юноша бледен“

Видяна: 23440 пъти

Тече четвърта година, откакто Бисер Киров издъхна след масивен инсулт, но битката за наследството му тепърва се разгаря. Големият певец с над 4000 концерта в кариерата си остави огромно наследство в пари и имоти от близо $5 млн., като според руското законодателство 75% от всичко попадна в ръцете на съпругата му Митка. Смятан е за най-популярният българин в Русия
Малко преди своята смърт, изпълнителят на „Аз съм само един юноша бледен” погреба дъщеря си Венциноса, която си отиде след дълга битка с рака само на 42 години и остави две невръстни сирачета. По-малкото – Максимилиян, единственият мъжки наследник на фамилията, беше само на две.
По тази причина бабата Митка изляла истински златен дъжд върху нещастните дечица за сметка на другия наследник - синът Бисер-младши. Мъжът наистина е заможен програмист в американска компания, но разликата в отношението била толкова драстична, че близки до семейството негодуват за двойния стандарт.
„Бисерчо е много свястно момче и не си позволява да вдига скандали, но не е редно да получава такова отношение. Той също има две деца, наскоро си купи къща на 60 километра от Берлин и изплаща огромна ипотека, но е оставен да се оправя абсолютно сам. За сметка на това децата на Венци, Бог да я прости, са в частни училища и градини, а Митка плаща всички такси. Че им дава и издръжка по 2000 долара на месец”, сподели ни колега на Бисер-Киров.
Певецът не остави завещание, но близки до семейството му разкриха, че е бил изключително заможен дори за западните стандарти. Освен апартаменти в центъра на Берлин, Москва и София, кътал спестявания в няколко банки. Сумата била 2-3 милиона долара, а като се пресметнат и имотите, наследството доближавало двойна цифра. Натрупал богатството си още по соц време с многобройни концерти в Европа, Америка, Азия и Африка. /лупабг

Публикувана на
15 Януари 2020 година