Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Шефовете на испанската фирма не знаели, че Пловдив има проблеми с транспортния проект

Видяна: 28000 пъти

Ръководството на испанската фирма не е подозирало, че голяма част от компонентите на системата за транспортния проект в Пловдив не работят. Това стана ясно днес на срещата на представители на компанията „Индра“ с новата градска управа.
Транспортният проект е забатачен, но въпреки това е получил награда от Министерството на регионалното развитие и благоустройството след приключването си. Абсурдът бе съобщен от ръководителя му Борислав Кръстев. Призът е за системата за умните светофари, която не функционира. "Аз мога да поема отговорност за подписите, които съм поставил. Аз съм подписал Транспортния проект на Пловдив", заяви Кръстев по повод това, че 4 години след пускането в експлоатация на системата тя не работи, но на испанската фирма е заплатено.
Той обвини шофьорите на автобусите, че понякога били изнервени и изключвали системата, след което механично трябвало да се оправи. Не успя обаче да отговори и на въпроса защо закупуването на билет в монетниците е бавно.
Вече няколко години се обещава на пловдивчани, че проблемите с новата система ще се оправят и все „скоро ще заработи“. Новият кмет Здравко Димитров се принуди да привика на среща представители на ръководството на испанската фирма. Засега не е ясно какви ще са последствията за призналия си вината ръководител на проекта Борислав Кръстев.
До момента фирмата-изпълнител и общината са обсъждали актуалната ситуация чрез имейли, пише „Марица“. Понякога обаче испанската фирма бавела отговорите повече от месец. Така местната управа установила, че 41 от общо 90 автомата за продажба на билети не работят. Информацията за повредата била изпратена още на 15 декември, но нито проблемът бил отстранен, нито общината получила отговор от фирмата. Повторна проверка вчера показала, че 39 от тези 41 все още не функционират. „Друг пример е, че дадената част, която е необходима за ремонта се изпраща след 40 дена“, съобщи кметът Здравко Димитров след срещата си с испанците. От фирмата бяха изпратили на срещата с новата градска управа Оскар Сорон – шеф на транспортните проекти в Европа, Даниел Таксон – проект мениджър и Раул Лопез – контакт мениджър.

Публикувана на
15 Януари 2020 година