Новина от категория България
Архив на публикациите

Последни зловещи подробности за смъртта на Андрея

Видяна: 108400 пъти

Окръжна прокуратура - Враца е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.О. (на 17 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3, вр.чл.115, вр.чл.63, ал.2, т.1 от НК. Около 1 ч. през нощта, в дом на ул. „Извън регулация“ в с. Галиче, той умишлено умъртвил осемнадесетгодишната А.Р.
Момичето живеело само в дома на баща си в същото село, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивало вкъщи или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10.01.2020 г. разговаряло с баща си, след което останало в дома си.
Във въпросната вечер злодеят бил в дома на баба си на ул. „Огоста“ в с. Галиче, където живее. Около 1 ч. излязъл навън, като минавайки покрай дома на Андрея., забелязал, че прозорецът на стаята й свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. О. минал през отворената порта в двора на имота, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че е сама и спи се насочил към входната врата на къщата. След като установил, че е заключена, проникнал през прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал.
Когато влязъл Андрея спяла на леглото си. Събудил я и й предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а той я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души докато престанала да проявява признаци на живот. Тогава я съблякъл и осъществил полов акт. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да го издаде. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото й.
Видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на жертвата, проверил го и го взел със себе си заедно с увития в мокри кърпи нож. По пътя към дома си изхвърлил ножа.
След като се прибрал вкъщи, преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора. На сутринта отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина. Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от органите на МВР и след проведен разпит, признал авторството на деянието. блиц

Публикувана на
15 Януари 2020 година