Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Доктор разруши мита за супер силата на авокадото

Видяна: 110680 пъти

Напоследък се появиха много статии за ползите от авокадото и факта, че не можете без него. Но така ли е наистина. Д-р Евгений Комаровски излага мнението си в личната си страница във Facebook.
Авокадото e растение от семейство лаврови. Произхожда от Централна Америка и е познато от над 8000 години на ацтеките и маите. Названието му идва от езика нахуатъл, което в превод означава тестиси, поради приликата на плода с този анатомичен орган. Растението е донесено в Европа от испанците през 17 век.
Има много видове авокадо, а формата (от крушовидна до кръгла) и цветът (от зелено до черно) може да варират.
"Трябва да разберете, че един продукт не може да бъде добър или лош. Освен храната и вашият начин на живот е важен. Ако ядете авокадо и гледате политически новини по телевизията повече от пет минути на ден, това не е ключът за здравословния начин на живот. Ако не спортувате, ако в живота ви няма почивка, щастие, любов, приятели - няма да промените живота си с авокадо “, каза лекарят.
Според Комаровски авокадото е добър продукт, но в това няма нищо уникално.
Да, наистина, ако авокадото се използва вместо месо, нивата на холестерола ще намалеят, но това не е полезно за всички, отбелязва Комаровски./ zdrave.to

Публикувана на
14 Януари 2020 година