Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Лекар посочи най-безполезните бабини рецепти срещу болести

Видяна: 117520 пъти

В ефира на програмата "В най-важното нещо" лекарят Александър Мясников говори за най-безполезните методи на традиционната медицина, популярни сред хората.

На първо място, лекарят отбеляза, че капки в носа от чесън и лук не помагат да ни отърват от обикновената настинка. Напротив, носът тече още повече, тъй като лукът и чесънът го дразнят.

Вдишването на горещите пари от варене на картофи също е неефективно. Такава процедура ще помогне за облекчаване на симптомите на грип и остри респираторни инфекции, но самата болест няма да се излекува.
Освен това, според лекаря, е изключително опасно да се бори възпалено гърло с керосин. Този метод на лечение може да доведе само до тежко отравяне.

Сред другите безполезни методи на традиционната медицина, Мясников открои клизмата с чесън и мляко срещу глисти. Подобна процедура може да доведе до чревно разстройство.
И накрая, лекарят призова хората да не се опитват да преодолеят язвата или гастрита със зелев сок. Такива заболявания са инфекциозни по природа, така че можете да се отървете от тях само с помощта на антибиотици./zdrave.to

Публикувана на
14 Януари 2020 година