Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Първата грипна ваканция е в Хисаря

Видяна: 22920 пъти

Това, което учениците чакат най-много след новогодишните празници е грипната ваканция. В Хисаря тя вече е факт, след като местните власти потвърдиха, че учениците ще са извън класните стаи до 20 януари, понеделник, пише лупа.бг
.Днес е издадена официална заповед от кмета на курортния град Пенка Ганева. С нея се обявяват за неучебни 15, 16 и 17 януари и важи за всички училища в общината, както и за детската градина „Мечо Пух“.
Има специално писмо от Регионалната здравна инспекция, с което се препоръчва децата да излязат във ваканцията, за да се ограничи разпространението на заболеваемостта от грип.
В Пловдив засега грипна ваканция не е обявена. С което отговаряме на многобройните запитвания от страна на учениците в града.
Припомняме, че здравните власти предупредиха, че броят на заболелите от грип нараства. Очакват се повече болни през следващите две седмици, а епидемия - в началото на следващия месец. Макар и все още да сме далече от грипната вълна лекарските кабинети са пълни с пациенти с остри респираторни заболявания, обясняват специалисти.

Публикувана на
14 Януари 2020 година