Новина от категория В общината
Архив на публикациите

11 фирми участват в търга за строеж на нова детска градина

Видяна: 30840 пъти

Изграждане на три нови детски градини планира да започне тази година Община Пловдив със средствата от Европейския съюз и местен бюджет. Те ще се строят на бул. „Александър Стамболийски” до Онкодиспансера, на ул. „Георги Кондолов” в „Южен”, където е предвидено ново крило на ДГ „Зорница”, и на ул. „Хан Аспарух” 57 в „Централен” за нуждите на ДГ „Каменица”.
Процедурите по строителството вече са стартирали. Тръжната комисия в Общината разглежда офертите за новата детска градина на бул. „Александър Стамболийски”. 11 фирми от цялата страна са подали документи за участие. Сред тях са "ГБС - Пловдив", построила ДГ "Червената шапчица" в "Южен", "Запрянови", която изгради новата ДГ "Чайка" и детска ясла в "Тракия",, "Сиенит", "Калистратов груп", "Парсек груп", "Астрал инженеринг". Стойността на сградата за осем групи е 3,7 млн. лева без ДДС. Средствата се осигуряват от градския бюджет, като за 2020 г. са планирани 1 млн. лева.
Обществена поръчка е обявена за разширението на ДГ „Зорница” за близо 3 млн. лева /без ДДС/. Финансирането се очаква по оперативна програма „Региони в растеж” и за него кандидатства администрацията на район „Южен”. Заданието е за инженеринг, което означава, че избраната фирма трябва да изготви проект, след което да го изпълни. Градината трябва да бъде построена за 360 календарни дни. Офертите ще се отворят на 12 февруари.
С европейски пари, пак по ОП „Региони в растеж” ще се изгражда новата сграда на ДГ „Каменица” за шест групи, за която има инвестиционен проект, а на 11 февруари ще има търг за избор на изпълнител. Стойността на новата сграда е 3,5 млн. лева без ДДС. и според обявената обществена поръчка тя трябва да бъде завършена за 330 дни. /марица

Публикувана на
14 Януари 2020 година