Новина от категория България
Архив на публикациите

„Един боклук посегна на живота на детето ми!“

Видяна: 85960 пъти

Днес в Галиче е погребението на зверски убитата ученичка Андрея. Още от сутринта жителите на селото се събраха на протест с искане за изселване на семейството на убиеца, както и промяна на закона. Според тях наказанието на 17-годишния Аксел О. не е достатъчно. Тъй като е непълнолетен, максималната присъда за него е до 12 години.
В селото смятат, обаче, че той няма да излежи и толкова. „Той след няколко години ще излезе. А нашето момиче кога ще излезе“, попита разгневена жителка на Галиче.
На протеста беше и бащата на Андрея – Асан Руменов, завърнал се от гурбет. Той заяви пред bTV, че изобщо не иска да влиза в къщата, където се е разиграл ужаса: „Аз такъв удар вече не мога да понеса. 20-годишни усилия, които положих да отгледам децата си сам, да ги направя, един боклук посегна на живота на детето ми и разби целия ми живот“.
„Той е изверг. В затвора ще се школова. Ще убие друг човек“, каза Румен и припомни, че злодеят миналата година е пребил човек почти до смърт. „Те ако го бяха наказали, ако бяха взели адекватни мерки, това нямаше да се случи“, смята бащата на убитото момиче. блиц

Публикувана на
14 Януари 2020 година