Архив на публикациите

Бг джаз певица с албум за Гинес

Видяна: 25132 пъти

Първата професионална джаз певица у нас Лени Вълкова е готова с нова албум. Така изпълнителката се превръща в най-възрастния записващ артист в света, което е повод продуцентите на тавата – радио Jazz FM, да кандидатстват за вписването й в Книгата с рекордите на Гинес.
Албумът ще проследи всички важни моменти от творческия й път – специално написани песни от Йосиф Цанков, световни шлагери с нейни хумористични текстове, джаз стандарти и дори джаз версия на оперна ария в характерни за епохата и културата ни аранжименти. В записите участват едни от най-ярките имена на джаз сцената ни днес – Вили Стоянов (тромбон), Калин Жечев (пиано), Димитър Благоев (китара), Даниеле Феббо (бас) и Николай Данев (ударни). Автор на аранжиментите в албума на Лени е внукът на Йосиф Цанков – Вили Стоянов. Гост солист е тромпетистът Мишо Йосифов.
„Кандидатстваме за Книгата с рекордите на Гинес, защото Лени Вълкова в момента на записите и на издаването на албума ще бъде най-възрастният изпълнител в света с албум с нов материал. Нещо уникално в световен мащаб се случва тук при нас и сме много щастливи, че го правим,“ сподели Светослав Николов, програмен директор на Jazz FM радио и основен двигател зад проекта пред bTV.
Албумът ще съдържа и джаз стандарт с импровизации на Лени в модерен клубен аранжимент на диджей Mr. Moon – Младен Димитров, водещ на предаването Jazztronica. монитор

Публикувана на
14 Януари 2020 година