Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Полиция и ДАНС в помпените станции

Видяна: 25080 пъти

Полицията в Пловдив, Териториалната дирекция на ДАНС, отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР-Пловдив и представители на ВиК ще извършат днес съвместна проверка на 8 помпени станции в Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Проверката е част от съвместните проверки на ВиК-дружествата в страната, във връзка със зачестилите проблеми, свързани с водоподаването, както и водната криза в Перник.
Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от помпените станции на територията на Пловдив, а останалите 3 са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино. Предвид факта, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност, е разпоредено да се извършат обстойни проверки, съвместно с ДАНС в региона, уточниха от дирекцията. Те са по линия на контролната дейност на обекти, осигуряващи питейна вода.
В Пловдив в хода на проверката е изискана информация от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, като вече са получени отговори с документи от двете местни дирекции.
От ВиК Пловдив е изискана информация за дейността на самото дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договори. Извършени са проверки от различни органи и институции, които контролират водоснабдителното дружество. Към момента установено, че ВиК - Пловдив не стопанисва и поддържа язовири. дарик

Публикувана на
13 Януари 2020 година