Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Би Ти Ви удари в десятката с човека, който ще замени Слави

Видяна: 129640 пъти

Човекът, който ще наследи Слави Трифонов в Би Ти Ви, няма нужда от много сценаристи. Николаос Цитиридис е в състояние сам да измисли скечовете в едно вечерно шоу от началото до края му. И го е правил неведнъж. Близо 4 години той си изкарва хляба като стендап комедиант и, за разлика от Дългия, сам си измисля смешките.
Над половин година е продължил кастингът в Би Ти Ви, докато бъде избран човекът, който ще седне в стола на Слави Трифонов след падането от ефир на неговото шоу. През пролетта на миналата година шоуменът от Учиндол обяви, че спира предаването си. Още тогава в телевизията започнаха да се оглеждат за негов наследник и след дълго проучване се спряха на слабоизвестния Николаос Цитиридис. Гръцкото име на 25-годишния младеж подвежда. Той е роден в Атина и баща му е грък, но в никакъв случай не може да мине за чужденец. Още когато е на 5 години, с майка му, която е българка, се местят да живеят у нас. Днес трудно се оправя с гръцкия език.
В гимназията се изявява като барабанист в училищната банда. Тогава има дълга коса, от която обаче до днес не е останало нищо. Когато е на 18 години става журналист в един от столичните сайтове, популярен със своя особен поглед към актуалните събития. Там се занимава с разследваща журналистика. Когато е на 20 години, печели награда „Валя Крушкина” в категория „Млад журналист на годината”.
Решава на шега да направи блог, в който да споделя мнението си за своите любими десерти – вафлите. Страницата му в интернет става толкова популярна, че превръща текстовете в нея в книга.
Чувството за хумор превръща Додо не просто с писател на весели истории, но и в истински действащ комик. Преди малко повече от три години той се явява в комеди бар в София, отзовавайки се на обява, в която пише, че ако ставаш за комедиант, печелиш 100 лева. Сумата му се вижда добра и момчето решава да пробва да я спечели. Успява. След това взима още два пъти по 100 лева. Накрая собственикът го кани да прави собствено шоу в клуба му.
Днес Николаос може да се похвали със стотици шоупрограми в бара и няколко в Зала 1 на НДК, които прави заедно със свои колеги. Участвал е и в турне на комедиантите. За историите, които разказва, твърди, че са се случвали със самия него. Не спестява нищо от личния си живот на своите зрители. Споделя им дори за гаджетата си и за еднократните срещи с момичета, които е имал. Не споменава имената на дамите, но пък разкрива всички останали подробности, а публиката пада от смях. „Всичко в този живот може да е смешно, зависи как гледаш на него”, е веруюто му.
Самото предаване щяло да бъде вътрешна продукция, а екипът му – да се ръководи от бившия новинар Цветомир Семов, който преди години водеше емисии заедно с Виктория Петрова.
Първоначалните планове са били вечерното предаване да се продуцира от Магърдич Халваджиян, а водещ да е Ненчо Балабанов. После обаче в телевизията решили, че е по-добре и по-евтино, ако правят шоуто си сами, а водещият е непознат за широката аудитория. Очаква се новото предаване да тръгне в края на януари.
Извадки от някои текстове на Николаос Цитиридис, публикувани в неговия блог „Ревюта на вафли – РВ”
„Дoбро утро, нацепеняци!
Яли ли сте протеинова вафла за 3.50 лв? Ебаси, и аз не бях.
В началото на тази прекрасна седмица ви представям най-нацепената вафла на пазара (…). Ако изядеш 10 такива наведнъж, ставаш MUTRA-GO и стреляш сикаджии по улиците.
Както знаете, съм страшен скъсаняк и толко пари за вафла няма как да дам, но бях на ултра тренировка по скуош и моят партньор си купи вафла за 3,50 лв, видя как я гледам и ми даде половинката. Един вид, това за мен е вафла за 1,75 лв.
Ако сте на някъв режим, помпате яко щанги и риби, тази вафла е за вас. Вкусна е, но не е вкусна като за 3,50 лв. Протеините лично мен не ме засягат, щот ако исках да съм як и нацепен, нямаше да ям вафли и да имам цял блог, ебаси.”
„Честит понеделник. Имам чувството, че само аз не го мразя този ден специално. Може би, щото не ставам за работа в понеделник, а може би, защото мразя всички дни по равно. Нее знам.
Стига толкова въведение.
Казвал ли съм ви, че майка ми е топ пич?
Върна се от Италия с някви мега гъзарски вафли и вика „На́, за страницата ти, че и без тва с нищо друго продуктивно не се занимаваш“.
Вие представяте ли си какво ѝ е на една майка, чието дете пише ревюта на вафли и няма сериозна работа. Милата.” флагман

Публикувана на
13 Януари 2020 година