Новина от категория България
Архив на публикациите

Защо млада жена остави бебето си и се самоуби

Видяна: 154860 пъти

Какво провокира поредната трагедия, потресла България - самоубийството на 33-годишната Калина Петрова, чийто труп бе намерен днес по обяд на Витоша? Защо една млада майка остави 12-месечното си бебе и избра смъртта?
Тодор ИСКРЕНОВ

Жената, която изчезна навръх 31 декември, страдала от тежка депресия. Калина не се разбирала с най-близките си роднини и трябвало да търпи необосновани обвинения за своя личен живот, признаха познати на младата майка. За капак 33-годишната димитровградчанка, която от години живее в София, имала проблеми и в работата. Преди малко повече от месец – в началото на декември 2019-а, неочаквано дала воля на натрупалото се в нея напрежение, като обявила пред колегите си: „Не издържам, ще се гръмна!”. Те обаче не приели заканата, че ще си посегне, на сериозно. Оказа се, че депресираната майка наистина обмисляла фатален изход от психическата криза, в която изпаднала. Душевният й срив се потвърди от пост на нейна приятелка във фейсбук. В него тя пише, че изчезването на Калина й припомня „колко страшна е депресията и липсата на морална подкрепа от близките”. За последно е видяна около 13,30 часа на 31 декември в жк. „Яворов”. След това просто се изпарила с личната си шкода „Октавия” с рег. № СВ0707BK. По непотвърдена информация не е имала нито пари, нито шофьорска книжка у себе си, когато излязла за последно от вкъщи.
Жестоката драма намери своя финал в неделя по обяд, когато тялото жт й беше открито на Витоша край хижа „Алеко”. Преди два дни - на 10 януари, нейни близки попаднаха на шкодата й в началото на пътеката за „Алеко“.лупабг

Публикувана на
12 Януари 2020 година