Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Защо за Стефка Берова България е мащеха

Видяна: 64720 пъти

Естрадната легенда Стефка Берова отново е в София. Тя завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, а след това в продължение на пет години работи в театрите във Велико Търново, Варна и Народния театър “Иван Вазов”. Участва в няколко филма, сред които култовият за времето си сериал “На всеки километър”, както и във “Вилна зона” и “Време разделно”. Завършва Школата за естрадни певци към БНР и първия випуск на Естрадния отдел в Музикалната академия в класа на легендата Ирина Чмихова. Дойде от Рим специално за да вземе участие в концерта “Звездите на България”, който беше на 16 декември в НДК.

- Май много ти е скъп този концерт в НДК, така ли е? Нямаш пропусната покана...
- Хит до хит, кой би могъл да се откаже! Залата в НДК беше пълна, пълна с хора, които ни обичат и почитат. Хората обичат така наречената стара българска песен... Моята същина беше да съм артистка, но така се случи, че станах певица. Живях в едно друго време, което беше и доста несправедливо и което всъщност продължава и сега, но пък вече не ме интересува. Нямаш ли хора с власт да ти помагат, тежко ти. Българско си е. Знаеш, че нашите песни почти всичките с Данчо Марчинков бяха хитове. Защото песен се прави най-вече от певеца, нали.
- Имаме ли вълшебни гласове днес?
- Има. Имаме млади хора и много красиви при това. Гледам си стари снимки и се питам аз ли съм това. Българката по всяко време е била красива. В Италия, в Англия не можеш да срещнеш красиви жени като нашите. Италианките имат хубави крака, но в лицето не се отличават с нищо и носовете им са дълги. В Рим според мен дамите нямат добър вкус.
- А Данчо Марчинков защо не дойде в НДК?
- Защото е интелигентен. Остаряват мъжете и не могат да се скрият като нас, с разните гримове и макияжи. С две думи, не дойде от суетност вероятно. Мъчно ми е за него, защото не можа никой да го замени в моя живот. Ние навремето сме се подбирали и по гласовете, но никак не е лесно да се научиш да пееш в дует. Ние бяхме чудесен дует. Харесвах много и “Каризма”, но този дует се разпадна, за мое голямо съжаление.
- Знам, че пенсията ти беше малко над 200 лв., вълнува ли те този въпрос?
- Преживях си го. Моята родина не ми е майка, а мащеха. Няма да говоря, болезнена е за мен тази тема. Смятам, че родителите ми ме възпитаха добре. Аз съм куче от сой и не се предавам. Никога!
- Сега живееш в Рим. Планираш ли да се установиш за постоянно отново в София?
- Не. Ще си живея в Рим, ще помагам на дъщеря си Косара и на внука ми Максим, който е на 3 години и половина и ми взима всичките сили. Артистичен е. Но Господ си знае работата. Толкова…Не ги харесвам много-много италианците - шумни, хич не уважават чужденците, но ми се налага - трябва да готвя, да чистя, да пазарувам, макар че не знам езика, справям се с всичко, но не пея на детето, а и то май не иска. Така си живея. Компенсирам пропуснатото. Косара и Максим са ми най-скъпи, за тях живея. Кой като мен! блиц

Публикувана на
08 Януари 2020 година