Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Класическо синьо, цветът на 2020 - как да го носите?

Видяна: 146260 пъти

На пръв поглед може да изглежда, че синьото в гардероба е нещо обичайно, но не правете прибързани изводи, защото всъщност цвета на океана може да бъде много интересен.
„Всеки цвят изразява определени чувства. Например, синьото отразява вътрешния ни стремеж към спокойствие, надеждност, стабилност и постоянство, тъй като ние посрещаме новото десетилетие тревожни “, обяснява Лори Пресман, вицепрезидент на Института за цветове Pantone. „Искаме да се чувстваме защитени и необходими.“
Пресман също така отбеляза, че този класически нюанс отразява мисленето на поколение, което живее на принципа „купувайте по-малко, купувайте по-добре“ (купувайте по-малко, но по-добре). Той символизира безвремието и дълголетието. Уместността на „класическото синьо“ през 2020 г. показва нашата осъзнатост към екологичните проблеми: избираме цветове, които няма да излязат от мода дълго време. Този цвят също е така. „Синьото е най-разпространената цветова гама, защото подхожда на всички“, казва Пресман. Освен това много влиятелни модни къщи, като Chanel, Marc Jacobs, Bethany Williams, Givenchy и Gucci, са включили „класическо синьо“ в колекциите си за пролет-лято 2020.
Смята се, че Класическо синьо бързо ще се превърне в доминиращ цвят както в модната, така и в разкрасителната индустрия - в грима и лаковете за нокти.
Как да носите Класическо синьо?
Класическо синьо е перфектният цвят за официално облекло - едновременно семпъл и строг, но не толкова скучен колкото черното.
Класическо синьо може да бъде доминиращият цвят на аксесоарите ви - обувки, чанта, колан, очила. Интересното при класическо синьо е, че се комбинира идеално с почти всеки цвят - от бяло и бежово до доста по-претенциозните кафяво и червено.

Публикувана на
26 Декември 2019 година