Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пролет през декември

Видяна: 21533 пъти

Дни преди да настъпи астрономическата зима температурите у нас ще бъдат необичайно високи за сезона. В началото на настъпващата седмица максималните температури ще достигнат 15 градуса, макар че в неделя, 22 декември в 6 часа сутринта у нас ще настъпи зимата.
Жителите на морските ни градове масово си направиха разходки по морския бряг, а някои смелчаци дори се съблакоха и се изкъпаха в морето.
През следващото денонощие преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се повишават. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове, съобщиха от НИМХ.
Над планинските райони през нощта ще бъде предимно ясно, а през деня - предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 10-15 градуса, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса.
Във вторник и сряда над страната от югозапад ще продължи да се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които в отделни райони ще се задържат все по-дълго.
Дневните температури там ще остават по-ниски - до 4-8 градуса. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи. Значително по-високи от обичайните ще бъдат температурите в Предбалкана, където дневните ще достигат 15-18 градуса. Минималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, в югоизточните райони до 8 градуса.лупабг

Публикувана на
15 Декември 2019 година