Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Откриха мъртва снахата на кмета на Пазарджик

Видяна: 55320 пъти

Майа Попова - съдия от Районния съд в Пазарджик, е била открита мъртва вчера, съобщи Биволъ. От МВР потвърдиха, че в Пазарджик се води досъдебно производство след смъртта на магистрат. Тя е съпруга на брата на кмета на Пазарджик Тодор Попов.
През 2015 г. бе осъдена на 2 години пробация, след като бе заловена да шофира с 5,02 промила алкохол в кръвта. Съдийката бе лишена и от право да шофира за същия период. Делото срещу нея се води от април 2011 година, когато на път за работа се е блъснала с колата си в спрял автомобил. Щетите и по двата автомобила са незначителни, но при удара е изпаднала в кома и е получила нараняване на главата.
По време на инцидента е била заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от ръководния пост. Висшият съдебен съвет обаче така и не предприе някакви дисциплинарни действия срещу нея.
Майа Попова от години имала проблеми с алкохола. Засега обаче не е ясно дали това е причина за внезапната й смърт. Опитът да научим повече от говорителя на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов се провали, телефонът му се оказа изключен.
Това е втора мистериозна смърт около Тодор Попов. Шефката на кабинета му в миналия мандат Татяна Стоянова беше убита на 12 януари 2015 г. с пет куршума. Учудващо богатата общинарка беше застреляна пред гаража на кооперацията в центъра на града, в която живее. Убиецът я изчакал да се прибере от сградата на общината. По повод трагедията се заговори, че убийството, което е неразкрито и до днес, е предупреждение към градоначалника.

Публикувана на
13 Декември 2019 година