Новина от категория България
Архив на публикациите

„Почивай в мир, АНГЕЛЧЕ!“

Видяна: 29600 пъти

„С дълбоко прискърбие Ви съобщаваме, че днес неочаквано ни напусна нашата ученичка Н.Т.М от 7-ми клас. Почивай в мир, АНГЕЛЧЕ! Ръководството и екипът на средно училище „Христо Ботев“ – град Враца изказва искрени съболезнования на семейството! Това съобщение се появи на сайта на училището, където вчера сутринта издъхна ученичка.

Вторник ще е неучебен ден за съучениците на Нели. С тях ще работят психолози, пише "Монитор".
Внезапната смърт на детето, издъхнало в класната стая, потресе врачани. Трагедията се случи в елитното средно училище “Христо Ботев“. Около 9 часа, между първия и втория учебен час, ученичката от 7-ми клас Нели Тихомирова е колабирала. Преди това придружила своя съученичка да си купи закуска. Щом влязла в класната стая тя си съблякла якето, оставила си чантата и седнала на стол. В този момент паднала по очи на катедрата, а после и на пода. Било точно 9 часа, четири минути и 47 секунди. Фелдшерката била извикана веднага и буквално дотичала в класната стая. По думите й Нели нямала нито пулс, нито дишане. Започнала да й прави изкуствено дишане.
В 9 часа и 7 минути е подаден сигнал на тел. 112. Спешните медици се отзовали след 7 минути. Медиците установили, че ученичката е много бледа и няма пулс. Те започнали реанимация моментално, която продължила цял час. Междувременно пристигнал и втори екип медици с двама кардиолози, които се включили в борбата за живота на детето. Но усилията им били напразни. В 10 часа и 10 минути била констатирана смъртта на 13-годишната Нели. Всичко това е записано от камерите за видеонаблюдение.
В училището са пристигнали криминалисти, които са започнали разследване. Те работят по всички възможни версии. Проведени са разпити на съучениците, на педагози и на помощния персонал. Иззети са и записите от камерите. Веднага са били извикани и близките на детето. В училището пристигнали родителите и баба му. Те били категорични, че Нели не е имала никакви сериозни заболявания.
Директорът на гимназията Виктор Кръстев твърди, че е водила много здравословен начин на живот. Никога не си е купувала закуски, а си е носила храна от къщи. Не се е докосвала до енергийни напитки и дрога. По думите му била много спокойна и възпитана.блиц

Публикувана на
10 Декември 2019 година