Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Майката на покойния Баташов мрази жена му, „тази люлянска превъзходна“

Видяна: 34400 пъти

Враждата между майката и вдовицата на покойния Андрей Баташов, Теодора и Боряна, едва ли някога ще утихне. 9 години след смъртта на 45-годишния актьор и политик, между двете продължава да тлее неистова омраза. Една от големите звезди на българската сцена, си отиде на 45 години след тежко боледуване. Майка му не поддържа никаква връзка с неговата вдовица.
Възрастната жена обаче редовно се чува по телефона с Кристина – бившата танцьорка в ансамбъл „Филип Кутев”, която живя с Андрей в продължение на 9 години. „Не разбрах какво се развали при тях. След това как я намери тази люлинска превъзходна – аз така й казвам... Тя е коравосърдечен човек, но по необясними за мен причини той се влюби в нея”, споделя съкрушената от сръб майка на актьора.
От самото начало на връзката на Андрей с Боряна, Теодора не одобрявала избора на сина си. Въпреки че изобщо не харесвала снаха си, тя не го показвала и сдържала емоциите си. „Той сгреши само един-единствен път и то беше фатално. Не можа да открие подходящата за него съпруга”, признава Теодора.
Младото семейство заживяло в съседен на нейния апартамент. Майката въртяла цялото домакинство и в двете жилища. „Събота и неделя тя спеше до 2-3-4 часа следобед, отказваше да готви на Андрей, не се сещаше да разтреби, да създаде малко уют в дома им”, разкрива тя.
Актьорът се венчал за 20 години по-младата от него Боряна през есента на 2008 г. на тайна церемония в Царска Бистрица едва 3 месеца след запознанството си. Изненада бе как заклет ерген като Андрей се реши за толкова кратък срок на толкова сериозно обвързване. Приятелка на Теора й намекнала, че най-вероятно красавицата е успяла да „върже” сина й с магия.
В свои интервюта майка му е признавала, че най-съкровената мечта на сина му била да има дете. Боряна обаче нямала никакво желание да става майка. „Той толкова искаше детенце, толкова мечтаеше за момиченце. А тя – не! И досега се води Баташова... Как не се намери някой да се ожени и да махне тази фамилия”, тюхка се майка му.
На Коледа, година преди да почине, Боряна ненадейно се изнесла от дома му. Андрей много страдал и плакал от обида. Това майката никога няма да й прости. Тя е категорична, че бившата й снаха носи вина за преждевременната смърт на сина й. Приятели на Андрей също обвиняват съпругата му за здравните проблеми на Баташов. Според тях той понесъл раздялата тежко, започнал да прекалява с чашата, към която и без това не бил безразличен, не обръщал внимание на прекарани на крак болести и нанесъл непоправими поражения на организма си.
„Толкова страдаше Андрей! По цели нощи сме разговаряли. Звъни ми по телефона, докато съм на работа в читалището, че му тече кръв от носа. Прибирам се и намирам всичко в кръв. Сигурно е вдигнал кръвно. Какво ли не съм му говорила, но той казваше: „Мамо, но аз я обичам!” Малко след това си отиде. Тя го довърши според мен. Това беше голям стрес за него”, обвинява я майката.
Месеци преди да напусне този свят Андрей подал молба за разтрогване на брака им и в последните дни преди да влезе в болница с остра чернодробна недостатъчност уреждал подробностите около него с адвокатите си. Тежкото му състояние обаче не му позволило да довърши процедурата по развода, пише "Уикенд".
Едва 10 месеца след смъртта му Боряна се появи на кастингите на музикалното шоу „Х Фактор” и показа, че за нея животът продължава и то с песни и танци. Бившата банкерка се впусна в светския живот на столицата и се преквалифицира в конферансие на партита, конкурси за красота и концерти. 6 години след като овдовя, Боряна изненадващо се нареди барабар с неомъжените девойки, за да хване булчинския букет на вип сватба. „Мисля, че това говори достатъчно за нея”, казва сломената майка на актьора.

Публикувана на
06 Декември 2019 година