Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Откриха обновена детска градина в „Тракия“

Видяна: 17141 пъти

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров откриха обновената по програма „Красива България“ сграда на детска градина "Д-р Едгар Бороу“. Ремонтът е за над 390 хиляди лв., от които 270 хиляди са предоставени от общината.
Построената през 1991 г. сграда е оборудвана с нови детски съоръжения за игра, поставена е над 2000 кв. м. топлоизолация с дебелина 10 см., нова доградама. Инсталираният фотоволтаик на покрива пести електроенергия.
Костадин Димитров подчерта, че само сградите на две детски градини в „Тракия“ са останали несанирани – „Еделвайс“ и „Десислава“. Той припомни , че с отпуснатите от ОбС м.г. 120 хиляди лв ландшафтът на първото детско заведение бе изравнен и отводнен и то е подготвена за саниране. 20 000 лева пък са вложени за отводняване и облагородяване на двора на ДГ „Десислава“.
По думите на кмета Здравко Димитров, районните кметове, които изискват средства за реконструкция и строителство на детски градини и ясли, ще бъдат поощрявани. Това ще бъде пътят – нови градини и ясли. Очаквам доклад от районните кметове за възможните места, където могат да бъдат открити нови групи, престройки към сградите или построени нови сгради, за да реагираме, подчерта още той.бнр

Публикувана на
04 Декември 2019 година