Новина от категория България
Архив на публикациите

Управляващи активи за 111.5 милиарда събра в една зала в-к „Банкеръ“

Видяна: 26440 пъти

„Целият браншов елит на България е тук в тази зала. Това са представители на 111,5 милиарда активи. Това не е случайна група. Това е най-авторитетната извадка от хора, управляващи парите на държавата“. С тези думи водещият на церемонията по връчването на наградите „Банкер на годината“ Богдан Томов даде старт на награждаването. Престижните отличия бяха раздадени за 26 път от в. „Банкеръ“ в навечерието на празника на банкерите Никулден на шикозен коктейл в хотел „Маринела“ в София.

Катя КАЗАКОВА
сн. Лили ПЕТРОВА

Присъства елитът на българските финансови институции, вицепремиери, министри, депутати, представители на бизнеса. Сред тях бяха почетният консул на Чехия в Пловдив Иван Соколов и зам. – кметът Илия Кирчев, също бивши банкер.
Главният редактор на вестника Бистра Георгиева представи официално новия си съдружник инж. д-р хонорис кауза Веселин Чипев, крупен пловдивски бизнесмен и предприемач, почетен консул на Молдова у нас. „С неговата подкрепа вестник „Банкеръ“ след Нова година ще бъде възобновен и с нова визия“, съобщи новината тя.
Традиционно бяха отличени трима банкери, които през годината са показали забележителни мениджърски умения. Връчен беше и специален приз "Банкер на годината" за принос към развитието на банковата система.
За стратегическата му роля в процесите по създаването и интеграция на нова генерация физическа инфраструктура и иновативни продукти, "Банкеръ" отличи със специалния приз "Банкер на годината 2019" подуправителя на БНБ, ръководител на управление "Емисионно" и председател на Съвета на директорите на "Борика - Банксервиз", Калин Христов. Тежката статуетка му бе връчена от заместник министър-председателя Томислав Дончев. „Не е важно да се управлява добре, без значение какво -човешките ресурси, водите… Особено важно е, обаче, добре де се управляват парите. За да бъдат там, където има нужда от тях. За да могат българските граждани да са спокойни за техните спестявания и за да може бизнесът да има достъп до финансиране. .. Напомням само, че да си банкер, това не е представителна извадка на обществото. Това е да си подготвен, отговорен, смел, а може и да си красив.“, заяви с усмивка той, след като връчи наградата.
За забележителен растеж и съхраненото доверие на клиентите наградата "Банкер на годината 2019" бе присъдена на Виолина Маринова - председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. А статуетката й беше дадено от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, която в аванс честити професионалния празник на банкерите Никулден.
Наградени бяха още председателят на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Пощенска банка, Петя Димитрова - за спечеленото доверие на акционерите и доказаните умения да ръководи екип, който се справя в екстремни ситуации. Както и председателят на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Интернешънъл Асет Банк Алексей Цветанов - заради доброто управление на риска и устойчивото развитие на кредитната институция. Наградате им връчиха зам.- председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев и председателят на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.
Отличените банкери си тръгнаха освен с тежките статуетки от бронз, дело на Андрей Москов и с продукти на Пако Рабан. А накрая на церемонията си направиха традиционната обща снимка.
Двама щастливци от гостите пък имаха късмета да открият по един диамант в чашите си с шампанско. Бляскавият сюрприз бе поднесен от Goto Jewellery and Diamands. Спонсори на церемонията по връчването на годишните награди бяха Hotel Royal SPA Велинград, Capital City Center – Пловдив, почетното консулство на Молдова под тепетата и др.

Публикувана на
03 Декември 2019 година