Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Папата подари палат във Ватикана на римски бездомници

Видяна: 17019 пъти

Папа Франциск подари на римските бездомници престижния палат „Мильори“, който е собственост на Ватикана и е на хвърлей място от площад „Свети Петър“.
Старинната сграда, която е отстъпена безвъзмездно на Светия престол през трийсетте години на миналия век от богата римска фамилия, занапред ще е в състояние да подслонява постоянно 50 клошари – както мъже, така и жени, като в студени дни техният брой може да бъде и двойно по-голям. В столовата на приюта за бедни ще могат да закусват и вечерят до 250 души – толкова дажби добра храна ще бъдат приготвяни всекидневно в свременно обзаведената кухня.
Към палата „Мильори“ са проявявали голям интерес собствениците на престижни международни хотелиерски вериги. Те са искали да превърнат разкошната сграда с изглед към катедралата „Свети Петър“ в петзвезден хотел с модерен СПА-център и с всевъзможни други гъдели за богаташи. Папата обаче решил да го предостави за нуждите на хората без постоянен покрив във вечния град, които стават все повече. Ремонтът на сградата е продължил няколко месеца и е бил финансиран изцяло от милосърдната служба на Ватикана. Тя ще отговаря също така за поддръжката на спалните в приюта, на менсата и на залата с библиотека и компютри с интернет-връзка.монитор

Публикувана на
02 Декември 2019 година