Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В Кючука се радват, канят се да кръстят Бетонния мост на Зико

Видяна: 20557 пъти

Пътната връзка „Бетонен мост“ ще бъде запазена“. Това съобщи пред пловдивски медии кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с изпълнителния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и областния управител Дани Каназирева.

Динко ПЕТКОВ

„Ще се търси инженерно решение при техническото проектиране на пробива на Централна гара“, коментира пък инж. Папукчийски. Това щяло да е ангажимент на Националната компания.
Целта е да се синхронизират проектите за пробива под Гарата, транспортните връзки с новия пробив на ул. „Кукуш“ и бул. „Васил Априлов“ и с транспортния възел „Модър-Царевец“.
След като бъде готов проектът на целия ареал, ще има широко обществено обсъждане, за което настояват пловдивчани.
„Много се радвам, че въпреки спекулациите по темата, пътната връзка ще бъде запазена. Това е поредната среща, която организираме и вече имаме съществен напредък“, доволна е след срещата със кмета и желозопътните шефове Дани Каназирева.
„НКЖИ работи добре с Община Пловдив и Областната управа и съм сигурен, че ще намерим най-доброто решение за града“, оптимист е Здравко Димитров.
„Това е тежка кметка дума, браво! Така се прави, чуваш какво искат хората и следваш тяхното желание, а не лягаш на този и онзи. Дано все по този начин да я кара, ние ще сме с него!“, коментира пред „Пловдив медия“ бившият мотьор от „Рекорд“ Веселин Стоянов, който живее в дългия блок край Бетонния мост.
„Запази ли Бетонния мост, ще го кръстим „Моста на Зико“, яд ме е, че гласувах на балотажа за Славчо, подведоме баджанака, ама като му се обадих, че Зищо ще запази моста, запя друга песен: „Брей, каква грешка направихме с теб, не разбрахме кой е наш човек на изборите!“. Разбрахме се довечера да се почерпим по повода, щеше да е хубаво да поканим и новия кмет, но нищо, ще пийнем и за негово здраве!“, доволен е и бай Тодор, живеещ в новите кооперации на бул. „Македония“.

Публикувана на
20 Ноември 2019 година