Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

На 2 декември ще грейне Коледната елха

Видяна: 28080 пъти

Започна поставянето на коледната украса в Пловдив. Наред с множеството разноцветни лампички и други атрактивни светещи фигури, до края на седмицата ще бъде украсено и коледното дърво пред сградата на общината.
Седемдесет хиляди лева е сумата, която предоставя Община Пловдив за осъществяването на празничната новогодишна програма и за празничната украса на града. Директорът на дирекция „култура“ Нина Димовска уточни, че отделно ще бъдат предоставени 20 хиляди лева за украсата и артистичните събития на ул. „Абаджийска“ и на площад „Стефан Стамболов“. Празничните фойерверки са на стойност 10 000 лв.
Светлините на елхата пред Общината ще бъдат запалени на 2-ри декември, който е първият работен ден от декември.
Освен традиционното участие в последните минути на настоящата година на артистите от фолклорен ансамбъл „Тракия“, на сцената ще се качи дует „Ритон“, а в първите минути на 2020 г. пловдивчани ще могат да чуят група „Скандал“ .
Преди това между 23 и 26 декември за участие в коледната празнична програма са поканени женският фолклорен хор „Боряна“ , група „Мистик“ и Пловдивският биг бенд, вокална формация „Омайниче“ и др.
Междувременно над ремонтирания надлез на ул. "Гладстон" започна сглобяването на най-голямата открита ледена пързалка на Балканите. Тя ще заработи в края на този месец.
Пързалката е с площ 1500 кв.м и е изградена по австрийска технология. "Пистата е дълга 75 м, докато в Зимния дворец в столицата е 60 метра. Ледът е дебел 6 см и издържа на положителни температура до 15 градуса", обясниха от фирмата собственик на атракцията.
Пързалката ще работи без почивен ден от 10 до 22 часа до края на януари. Съоръжението разполага с тренажори за начинаещи.

Публикувана на
19 Ноември 2019 година