Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Протеже на Цв. Цв. лъсна в „къщи за тъщи“

Видяна: 21160 пъти

Един от някогашните любимци на бившия зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов е сред крупните далавераджии, облажили се със стотици хиляди евро пари от Брюксел по аферата "Вилагейт", научи Lupa.bg. Става въпрос за ексдепутата Димитър Гамишев, който напусна поста си преди 2 години заради разследване на НАП за укрити данъци. Оказва се, че в най-масовата община за строителство на т.нар. Къщи за тъщи.
Гамишев е свързан по няколко линии с усвояването на средствата за имоти, които никога не са се ползвали по предназначение като туристически обекти. Само в село Гайтаниново той разполага с 2 къщи чрез съпругата си Боянка, за които е започнало да се шуми още преди старта на градежа им заради променен кадастрален план без аргументи и заради незаконното ползване на общински път. До ден днешен тези палати, построени с европейски средства в по-голямата си част от бюджета, са частни и нямат никакво обозначение като къщи за гости с възможност за резервация.
Те се водят на фирма "Ники тур-99” ЕООД, която е на роднини на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев. Освен Боянка, жена му, там разпоредители на европарите са и баща му и снаха му. Къщи Гамишеви имат и в любимото на интелектуалците родопско село Лещен.
Миналата година Гамишев бе осъден на 2 години условно заради това, че удари пешеходец и го уби 4 години по-рано.
Фаталната катастрофа стана на 27 ноември 2014 г. в хаджидимовското село Копривлен, още преди Димитър Гамишев да стане депутат. Тогава той блъсна с автомобила си пресичащия пътното платно Иван Жбантов. Пострадалият мъж по-късно издъхна в болница. Той е без право да шофира още поне 1 година, но запознати твърдят, че някогашното благоевградско протеже на Цветан Цветанов редовно сяда зад волана на една от многото си луксозни коли. лупабг

Публикувана на
19 Ноември 2019 година