Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Първата копка на Зико като кмет

Видяна: 19947 пъти

ЕВН Топлофикация даде старт на мащабен проект за 23 милиона лева днес. Ще бъдат модернизирани мощностите, което включва и изграждането на пет нови водогрейни котли. Това е инвестиция в модерно топлоснабдяване, която ще доведе до по-чист въздух и съответно по-добър стандарт на живот на гражданите в община Пловдив и региона, отбеляза по време на церемонията по първа копка кметът Здравко Димитров.
Три от новите водогрейни котли ще бъдат ситуирани в ТЕЦ Север, а другите две – на територията на Отоплителна централа ЮГ. Крайният срок е 2021 година, обясни Рихард Майсен, председател на СД на ЕВН Топлофикация.
В момента котлите на ТЕЦ-а осигуряват базовото потребление за пловдивчани и са с мощност 55 мегавата. След приключване на инвестицията мощността ще е 100 мегавата и ще подсигури бъдещото натоварване на един разрастващ се град, допълни Майсен.
„Това е стъпка в правилната посока, защото е ясно, че Пловдив се развива и разширява.“, коментира председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Валентин Николов.
„Впечатляващи са такива проекти, насочени към екология.“, радва се и Александър Държиков, председател на Общинския съвет.
„В наше лице имате пълна подкрепа, защото смятам, че всяка власт трябва да си партнира с подобни инвеститори.“, посочи областният управител Дани Каназирева. марица

Публикувана на
19 Ноември 2019 година