Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Родители на протест срещу уволнение на директорка на детска градина

Видяна: 14030 пъти

Напрежение в пловдивското село Царимир. Десетки жители се вдигнаха на протест в защита на уволнена директорка на местната детска градина Марина Маринчешка, която преди 5 дни беше отстранена от кмета на община Съединение, съобщава Нова тв.
Според недоволните родители, зад отстраняването на директорката стоят политически мотиви. Детското заведение посещават деца и от съседните пет села. Техните родителите също се включиха в протеста.
„За мен мотивите са политически. Пет години съм работила в село Голям чардак като директор с група. От 2 години и седем месеца съм директор, назначена чрез конкурс, в детска градина „Светлина” в село Царимир", разказа уволнената директорка Марина Маринчешка.
„Поводът, според него, е предизборно изтичане в интернет пространството на снимки с некачествени плодове и зеленчуци. Кметът Балкански ме обвинява, че те са от нашата детска градина.
Клетвата му беше на 11 ноември. На 13 ноември ме извика и ми връчи дисциплинарно уволнение. Като за тези 8 години аз нямам нито едно наказание, нито оплакване от родител", споделя тя. дарик

Публикувана на
18 Ноември 2019 година