Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Умря другарят Вучич

Видяна: 28182 пъти

Голяма част от обществеността в Сърбия, но и в света, включително френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел, изразиха загриженост за здравословното състояние на сръбския президент Александър Вучич, който прекара два дни на системи във Военномедицинската академия заради проблеми със сърцето. Това заяви съветничката на президента Сузана Василевич, цитирана от в. "Политика".
Тя каза, че на Вучич му е било толкова лошо, че сам е поискал да отиде в болница, въпреки че е човек, който "не признава никакви симптоми на болест".
"Целият му екип сме преживели много негови температури", призна Василевич. И изрази надежда, че президентът не е видял ужасните реакции и грозни коментари в социалните мрежи по повод болестта му. С коментарите си за здравословното състояние на президента Вучич част от опозицията още веднъж показа, че е "най-гръмогласна, когато изтъква омразата си към политическите противници и призовава за саморазправа с тези, които не мислят като тях", заяви вицепремиерът Зорана Михайлович, цитирана от в. "Данас". "Призиви за атентат, за подпалване на дома на президента и "боливийски сценарий", текстове "умря другарят Вучич" - всичко това можахме да видим в коментарите на част от опозицията в социалните мрежи", каза Михайлович.
Междувременно местното радио Б92 съобщи, че сръбският президент Александър Вучич е бил изписан от лечебното заведение днес. блиц

Публикувана на
18 Ноември 2019 година