Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Експерт с опит става пиар на Зико

Видяна: 27389 пъти

Експерт с опит в публичните комуникации поема връзките с обществеността на Община Пловдив. Елена Янева заема поста, след като Веселина Стоянова бе назначена за зам.-кмет по образование и култура в район „Тракия“.
Елена Янева е добре познато име за пловдивските журналисти, защото има дълъг стаж в местни медии - вестниците „Пловдивски новини“ и „Вести“, радио Канал Ком, както и в сутрешния блок на БНР-Пловдив. През 1997 г. се присъединява към екипа, създал пловдивското приложение на вестник „Стандарт“.
От 2001 г. се мести в София, за да работи за националното издание на вестника като парламентарен репортер и анализатор. Междувременно участва в предизборната кампания за парламентарните избори през 2005 г. и е част от екипа на Надежда Михайлова (сега Нейнски), която тогава е лидер на СДС и ОДС. През 2003 г. се включва успешно и в предизборния щаб на СДС за изборите във Видин.
Влиза в държавната администрация като ръководител на пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации (2006 - 2008 г. ) в годината на тежки наводнения, преструктуриране на „Гражданска защита“, изграждането и внедряването на Спешния телефон 112 в България. Това е позицията, на която трупа опит в кризисния пиар и големите публични кампании.
Елена Янева има опит и в корпоративния бизнес - осем години оглавява дирекция „Публични комуникации“ в една от най-големите български строителни компании. Това е период, когато дружествата на холдинга са в обществения фокус, защото изграждат десетки големи инфраструктурни обекти, сред които участъци от магистралите „Тракия“ и „Хемус“, столичния метрополитен.
В последните няколко години е PR консултант на най-големия транспортен синдикат у нас - СТСБ-КНСБ. Също така подпомага комуникациите на няколко частни компании от агробизнеса.
В последните месеци бе част от предизборния щаб на Здравко Димитров.

Публикувана на
18 Ноември 2019 година