Новина от категория България
Архив на публикациите

„Как спите, как се гледате в огледалото!?"

Видяна: 34680 пъти

Майката на починалото 3-годишно момченце Алекс показа снимката и името на докторката, отказала да го приеме за лечение в Националната педиатрична болница. Това е д-р Елена Паскалева-Георгиева, която е специалист педиатър и детски пулмолог в София с над 35 години опит.
"Това е съществото (Елена Георгиева), което отказваше да приеме моето дете, докато го гледаше как умира. Как спите, как се гледате в огледалото!", написа почернената майка в социалната мрежа.
Завършила е Медицински университет Пловдив през 1982 г. Своите специалности по Детски болести и Детска пневмология и фтизиатрия придобива през 1988 г. и 2017 г. От 2009 г. е специалист по Здравен мениджмънт. През 2015 г. д-р Георгиева става доктор по медицина след защита на дисертационен труд на тема "Диагностично-терапевтичен подход при бронхообструктивен синдром в ранна детска възраст".
От 2001 г. се занимава с хомеопатия. Член на Европейското респираторно дружество и Български лекарски съюз.
От над 10 години е в Клиника по пулмология с интензивно отделение на Педиатричната болница "Проф. Иван Митев".
Близка на майката написа още една ужасяваща история от практиката на докторицата:
"Тази жена преди седем години, на половин отворена врата ми съобщи заболяването на сина ми. Той беше бебе на 50 дни и нямаше смелостта като лекър да застане да говори с мен, а стои в коридора. И така вече сме на 7 години, помагат ни всички други лекари в педиатрията, но за жалост миналата година отново се сблъскваме с нея, защото е пулмолог. Синът ми стоя 10 дни в болницата с температура и тя го наблюдаваше уж точно поради съмнения за пневмония. Слагаше слушалка и си тръгваше, докато не напълни с течност дроба и ни откараха в Пирогов за спешна операция, защото тази жена 5 дни не предприе нищо. Мълча си и дума не обели, а ни познава много добре. Отгледах детето си в Педиатрията, но тази жена за мен не е никакъв професионалист, никакъв човек. Направо съм бясна и ядосана. Думи нямам за безочието им" (запазваме оригиналния правопис - б.р.).
Три столични болници се проверяват заради случая с починалото 3-годишно момченце в София.
Родителите го завели първо в детската болница, където обаче никой не им обърнал внимание. След това отишли в болница "Лозенец", където изписали детето за домашно лечение. След като отново се върнали в детската болница, били изпратени в "Пирогов", където в крайна сметка детето починало.
Пред bTV бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски определи случая като "трагедия". Той изрази мнение, че грешките са лични. Според него случилото се говори много лошо за подготовката на лекарите, които са били замесени в този случай.лупабг

Публикувана на
18 Ноември 2019 година