Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Иван Тотев след изборите звъннал на Бойко Борисов

Видяна: 32320 пъти

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев даде изненадващо прочувствено интервю, в което разкри, че му е много мъчно за стола на градоначалник и за това, че не е получил шанс отново да се кандидатира за него от ГЕРБ.
"Беше ми интересно с какво чувство ще си тръгна от това място. Мислил съм си го, защото съм се подготвял повече от две години за този момент", казва Тотев, но и признава, че голям товар е паднал от плещите му.
"Аз виждах колеги, които плачеха по коридорите и в петък, и в понеделник. Казах си: „Какво толкова, това е част от живота“. Не знам дали е странно или не, но това е истината", добавя сантиментално той. Тотев получил много положителни реакции от хората в града под тепетата, а лично премиерът Бойко Борисов му се обадил да го поздрави за успешната работа.
"Чувам много хубави неща за теб", му заявил Борисов, а той отвърнал: "Началник, знаеш, когато си тръгваш, всички много те обичат".
Според Тотев всеки политик е някакъв продукт, който се предлага на хората и те избират. А пък на него му спретнали негативен облик враговете и му останала горчилка. "Много от нещата, за които работих, нямаше да се случат, ако не бях излязъл и си сложа г..а, както се казва и след това да обера негативите", искрено споделя той. И добавя, че най-тежко е изживял делото срещу него: "Критичният момент беше, когато съдът ме отстрани на първа инстанция. Аз съм в отпуск, настава абсолютен хаос, но тогава осмисляш много неща…"
След мандата Тотев продължава да е лидер на ГЕРБ в Пловдив. Следи изборите се обадил на Бойко Борисов и го питал дали продължава да разчита на него. "Това е правилно и е най-естественото нещо за един председател на местната структура. Към момента оставам председател на ГЕРБ и ще работя в партийните структури, което означава, че все още съм част от политиката. Нашата работа е да подкрепим Здравко Димитров като кмет и работата му, и нямайте никакво съмнение, че ще го направим", казва още бившият кмет.
"Аз му казах на Здравко, че трябва да има биволски нерви. Ще мине през много метаморфози в личен план, както и хората около него. Тежестта е много голяма. Това не са годините, в които управляваше Славчо Атанасов. В момента със социалните медии и мрежи за една дупка могат да те направят на нищо и дори да ти организират протест пред терасата. Кой кмет е бил подложен на такъв натиск? Имах протести пред Общината всеки ден – еколози, граждани. Това са много тежки неща, ако някой смята, че в психологически план не ти влияе – просто не е вярно. Губиш си съня, постоянно си под напрежение, звъни телефонът, особено както бях на амбразурата всеки ден", предупреждава Тотев.лупабг

Публикувана на
17 Ноември 2019 година