Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Корнелия ще се бетонира, готви пъклен план

Видяна: 23546 пъти

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е готов план за бетонирането си за следващ мандат с удобен и изчегъртан от всички партийни врагове нов състав на конгреса и с "подходящ" Национален съвет, разкриха социалисти, запознати с намеренията й. Сред „враговете“ е и Георги Гергов от Пловдив.
Тази неделя на Столетницата предстои тежък пленум с анализ на изминалите избори. В петък в централата на "Позитано" 20 бил внесе доклад от 50 опозиционери, членове на Националния съвет, с алтернативен прочит на резултатите от вота, от който думата "победа" и тълкуванието за разширяване на влиянието на БСП напълно отстъстват.
Докладчикът за официалния анализ на вота Кирил Добрев обаче ще излезе с констатация за подобрено състояние на партията и ще обяви начало на пълния цикъл отчети и избори още от декември.
По традиция и по устав този процес започва обикновено през февруари и приключва с избор на нов състав на конгреса през май, когато се поставя и лидерският въпрос. Нинова обаче е решила да го стартира около 3 месеца по-рано, за да започне "навреме" прочистването на неприятелите си в общопартийните организации.
"През декември и януари, когато членовете са едновременно опиянени от новогодишните празненства, и са уморени от 2 национални избори, е много по-лесно да се правят манипулации в местните номинации за излъчване на новите делегати", коментират извън централата на „Позитано“ Целта е настоящият състав на 49-я конгрес да се изчегърта от опозиционерите и да бъдат излъчени нови делегати - сподвижници на Нинова.
Там, където е възможно, тя щяла да замени шефовете на общинските и областните съвети с подходящи нови лидери "по свой образ и подобие". Аргументите били ясни - в някои структури ще бъде използван мотивът за смяна след 2 мандата управление, а при други ще се наложи "прочистване" заради лоши изборни резултати.
След този процес през февруари и март е предвиден и прекият избор на нов лидер на БСП, но тъй като прочистването в структурите вече ще е факт, право да пуснат бюлетина щели да имат само "удобните" за Нинова. Така целта е през май на чисто новия конгрес тя да бъде обявена за категоричен победител.
"Ще встъпи в новия си мандат цялата в бяло, избрана пряко, с чисто нов конгрес, който ще й гарантира един изцяло подходящ нов Национален съвет.", тълкуват запознати с плана "Нинова" висши апаратчици. лупабг

Публикувана на
16 Ноември 2019 година