Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Умря култовият герой на „Малборо“

Видяна: 25320 пъти

Иконата на цигарите "Малборо" (Marlboro) Робърт Норис, чийто лик се превърна в нарицателно за тютюневата компания десетилетия наред, почина на достолепната 90-годишна възраст. Дегизиран като каубой, Норис беше емблемата на марката и ликът му бе използван за първата мъжка рекламна кампания на компанията през 50-те години на миналия век. Цели 30 години Робърт Норис не слиза от рекламите на цигарите.
Мачото е известен с каубойската си шапка и с позата си докато пали цигара. Той е починал на 3 ноември на 90-годишна възраст и иронията в цялата история е, че никога не е пушил цигари в реалния живот, съобщи Франс прес. Чак няколко дни след кончината му световните медии съобщиха за нея.
Робърт Норис е забелязан от компанията в околностите на ранчото си, където отглежда добитък през 1955 година. Ликът му беше използван, за да промени имиджа на марката "Малборо", родила се през 1924 г. и възприемана тогава като изключително женска. Рекламната кампания, която е световноизвестна и е определяна като една от най-добрите в историята, допринесе за превръщането на "Малборо" във водещата марка цигари в света.
Близо 20 години е спомагал за промяната в имиджа на компанията, преди да се оттегли, за да престане да дава лош пример на децата си. Ликът му обаче е останал в съзнанието на мнозина американци, както и прякорът му "Малборомен" - нещо, което той определяше като грешка приживе. лупабг

Публикувана на
12 Ноември 2019 година