Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Новият кмет с 43 приоритета в програмата си

Видяна: 17385 пъти

43 приоритета е включил в програмата си за управление новият кмет на Пловдив Здравко Димитров. Те бяха публикувани днес на сайта му. В нея той обещава да надгради свършеното в инфраструктурата, зеленото строителство, градския транспорт и културата.
Предстои въвеждане на нова организация на движението чрез премахване на излишните светофари, включване на зелена вълна и лимитиране на левия завой на важни кръстовища, за да не се създават огромни опашки. Удобен градски транспорт, засилен контрол върху превозвачите и пускането на три денонощни линии е записано още в програмата му.
Изграждане на нови паркинги в шестте района, на 12 нови детски ясли и градини и 2 нови училища предвижда новият кмет. Намаляването на данък МПС, от който общината губи 9 милиона лева е друг поет ангажимент. Освен поддържането на големите булеварди се предвижда ремонт на малките улици във всеки квартал.
Общината няма повече да допуска да се строят жилищни сгради без осигурени гаражи или паркоместа.
По- висок бюджет за районите, както и въвеждането на електронни услуги са друг акцент в програмата му. Здравко Димитров обещава създаването на действаща приемна, в която ще работи екип от специалисти, както и обществени допитвания по важните за града въпроси. Екипът му вече има готова система за провеждане на консултации в интернет.
Ще бъде разработена концепция „Зелен град“. Реализирането на големите инфраструктурни проекти на Пловдив, на летището и продължаване на инициативата Европейска столица на културата са други акценти в програмата на Димитров.

Публикувана на
09 Ноември 2019 година