Новина от категория България
Архив на публикациите

Ученички се млатиха в гимназия

Видяна: 20008 пъти

17-годишно момиче от Варна попадна в болница след жестока саморазправа със съученичка във Варненската хуманитарна гимназия. Родителите на пострадалата девойка са подали жалба до Инспектората във Варна, откъдето са разпоредили проверка по случая, съобщи началникът на полицията във Варна Венцеслава Генова. Тя допълни, че от самото учебно заведение до момента не е постъпвал сигнал за сбиването.
Инцидентът е от 6 ноември, понеделник, когато две момичета от различни класове разменят остри реплики пред училището в междучасието. Според родителите на пострадалата девойка, тя е била подложена на словесна атака, психически тормоз и унижения, а след конфликтът отвън, нападната от другото момиче и нейна приятелка. След побоя потърпевшата била отведена в болница с наранявания.
Според свидетели на случилото се обаче истината е друга и жертвата е провокирала конфликта. Ето какво сподели ученичка от същото училище в личния си профил във Фейсбук:
"Пълни лъжи, изречени от устата на непълнолетно зависимо от наркотици момиче, опитващо се да се изкара жертва на насилие, което тя причинява на двете "побойнички", заплахи, психически тормоз в продължение на седмица, заплахи, физически тормоз от самата нея и нейния приятел с криминално досие."
Тепърва проверката от страна на полицията и инспектората ще установят причините и обстоятелствата, довели до непри и отговорността за случилото се. лупа.бг

Публикувана на
08 Ноември 2019 година