Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Баничаря на Пловдив и жена му арестувани

Видяна: 34440 пъти

Известният наркотърговец Мечо по прякор „Баничаря” и съпругата му са задържани при акция на Криминална полиция и Специализираните полицейски сили в Пловдив. Те са арестувани по време на сделка на Голямоконарско шосе. Заловени са още трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила – “Ауди” и “Рейндж Ровър”.
Основни „играчи” при сделката са били именно Мечо и половинката му. Другите петима са били техни клиенти. Наркотърговецът е бил в Рейндж Ровър, а партньорите му в бургаско Ауди. Срещата е била близо до разклона за магистралата, срещу известен салон за немски автомобили.
Мечо и жена му са единствените задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения. Останалите са били освободени след 24 часа.
Мечо Баничаря е с богато криминално минало, като за него се знае, че има канал за хероин от Турция. Родом е от Свиленград, но се подвизава в ромския квартал Столипиново.
Прякорът му е свързан с легалния бизнес, който върти. През годините той отвори няколко баничарници в града, две от които в район „Източен” и една в подлеза на Тримонциум. лупа.бг

Публикувана на
08 Ноември 2019 година