Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Французин беше за 1 ден най-богатия човек

Видяна: 12078 пъти

Европейският милиардер номер 1 успя за кратко да се превърне във втория най-богат човек в света. Но той се задържа на тази позиция едва ден. Във вторник французинът Бернар Арно, който управлява гиганта в производството на луксозни стоки LVMH, успя да изпревари Бил Гейтс и да застане непосредствено след Джеф Безос.
В резултат на скок в цената на акциите на ръководения от него холдинг нетното му богатство нарасна до 107 милиарда долара, пише Forbes, цитирани от Money. Само ден по-късно обаче Гейтс успя да върне позицията си на вторият най-заможен човек в света. Това стана след като французинът изгуби 1 милиард долара от богатството си в сряда.
Състоянието на съоснователят на Microsoft от своя стана към края на вчерашния ден е 106,8 милиарда долара. Тъй като Гейтс и Арно ги делят едва 800 милиона долара е възможно в следващите седмици те да сменят позициите си още няколко пъти. Двамата, заедно с Джеф Безос, са единствените хора в света, които имат богатство, надхвърлящо 100 милиарда долара. От началото на годината състоянието на френския магнат скочи с впечатляващите 76 милиарда долара.
От март до сега акциите на конгломерата LVMH, в който влизат марки като Louis Vuitton и Sephora, са поскъпнали с 33%. В края на октомври те нараснаха още след като излезе информация, че от холдинга са предложили да придобият американския луксозен бранд Tiffany. Около 90% от богатството на Бернар Арно е под формата на акции в LVMH. блиц

Публикувана на
08 Ноември 2019 година