Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Съдят убиец на милионерка

Видяна: 22509 пъти

Апелативният съд в Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“ спрямо 32-годишния Здравко Дечкин. Обвинен е в убийството на 57-годишната милионерка Виолета Балабанова, извършено преди 10 години.
Собственикът на клуб за билярд Здравко Дечкин е привлечен като извършител в съучастие със сина на жертвата Георги Балабанов. Той й отнел дамска чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари. Грабежът е придружен със средна телесна повреда, от която е последвала смъртта на нападнатата жена.
Трагедията станя на 30 септември 2009 г. Нападнатата жена вечеряла навън със сина си Георги, който я закарал до кооперацията, в която живее. В тъмното там я чакал съучастникът му Здравко. Той се опитал да изтръгне чантата й, но когато усетил съпротива, започнал да я ръга с нож в корема.
Медиците не успели да я спасят и тя издъхнала от тежките рани. Подозренията на полицията веднага паднали върху сина й Георги, който наследил всичко, но доказателства не били събрани. Той разпродал имотите и го ударил на купон. Изпил и наследството на баба си, а когато през 2011 г. обеднял, опитал да се самоубие. Година по-късно загина, след като се разби с мотора си в Слънчев бряг.

Публикувана на
07 Ноември 2019 година