Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Дани има визия, юрист е. Какво по-добро за губернатор?

Видяна: 23424 пъти

Дани Казанирева е новият областен управител на Пловдив. Назначението й е изненадващо за пловдивчани. Но със сигурност е добре премерено, след като стана не след някакъв таен пазарлък в местните партийни централи, а по предложение на самия премиер. Той, известно е, не е човек, който се влияе от политически спазарявания. Решението е негово, значи не е никак случайно.
Динко ПЕТКОВ

Дани Каназирева има опит в политиката и отлично познава местното управление, както и проблемите в Пловдив и областта. Да оставим настрана, че новоназначеният пловдивски губернатор е чаровна жена. Все пак това под тепетата се оценява. Селфито с нея ще се котира. Усмивката й, вероятно, ще накара и най-опърничавия кмет в областта да я кара по-смирено пред нея. Без това да му тежи.
Шегуват се с нея, че е суетна, не се явява никога без преди това да се е погледнала няколко пъти в огледалцето. Разбираемо е, че коя жена, държаща на себе си, не е такава. Простен й е дори и фотошопът по билбордовете й – какво лошо има, че иска да я харесваме!
Няма как това назначение да не предизвика и неодобрения. Особено на каназиревите политически опоненти, които добре знаят, че русокосата представителна жена не е, както се казва, кух политик и не си поплюва да изрази позиция, която не винаги е приятна за слушане.
Тя и затова се отлюспи преди години от ГЕРБ. Не понесе да й се налагат мнения и директиви, които смяташе за неправилни. Но си остана гербаджийка. Партийци, които преди последните избори са водели преговори с нея за съвместно явяване, разкриват, че тя ги е предупредила открито: „Още от сега да знаете, при евентуален балотаж, аз ще съм за кандидата на ГЕРБ. Това, впрочем, е общото между нея и новия кмет на Пловдив Здравко Димитров. Зико също прояви бунтарство и открито се противопостави на свои съпартийци, чиито действия не одобряваше, като се яви преди 4 години самостоятелно на изборите за градоначалник.
Дани Каназирева вече може да влезе в кабинета си в областната управа. Несъмнено има за какво да бъде кастрена от противниците си. Но няма смисъл това да се прави. Подобни приказки в момента за ненужни и не са от полза нито за Пловдив, нито за областта. Нейната задача е да бъде тук официалният представител на премиера. Има мисия. Ценз за това притежава – не е, да речем, с музикално образование, юрист е. Значи познава законите и ще следи изкъсо кметовете и общинските съветници по места да не правят гафове. И те ще знаят, че ги следи. И ще си вършат работата, за която са избрани.

Публикувана на
07 Ноември 2019 година