Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кметовете на Цв. Цв. изпопадаха като гнили круши

Видяна: 34080 пъти

Атанас Камбитов от личния бизнес обръч на Цветан Цветанов, загуби срещу независимия кандидат Румен Томов. Румен Томов е подкрепен от БСП, но дори членове на ГЕРБ гласуваха на балотажа за него, за да накажат своя самозабравил се съпартиец.
Емилия ВАСЕВА

Дни преди изборите изтече и видео от купон с участието на Камбитов, където в присъствието на Цветанов и евродепутата Андрей Новаков играе кючек с бомбе, пура и залепена банкнота на челото под звуците на чалга парчето „За крадец не ставаш, сине“…Приличаше повече на цигански барон, напуснал маалата, но маалата отказала да излезе от него. Видеото беше излъчено от „Господари на уеба“.
Друг герберски кмет и също личен избор на Цвенан Цветанов загуби изборите в Банско още на първи тур и капна като гнила круша на земята. Отвращението и недоверието към Георги Икономов бе толкова голямо, че даже партийната дисциплина не го спаси.
Скандалният кмет на Сандански Кирил Котев, който изгради инфраструктура с минерална вода към хотела на брат си, също отпадна на балотаж срещу Атанас Стоянов от ВМРО. Знаеше се, че Котев е бита карта още преди изборите покрай скандала с къщата за гости на Александър Манолев. Тогава Манолев плати с късна дата туристическата си такса, опитвайки се да прикрие, че къщата не се ползва по предназначение. Но от общината отказаха да предоставят на разследващите записите от видеонаблюдението, за да се види кой точно я е платил: Манолев или подстването лице, на което се водеше къщата.
Както се очакваше, Бойко Борисов не прояви голяма скръб от загубата на споменатите кметове. По време на кампанията той нито веднъж не отиде в тези градове, за да демонстрира пред хората, че тези кандидати се ползват още с доверието му.
Като цяло герберската картина след местните избори изглежда така: Кметове, които не преядоха с власт и не използваха позицията си да създадат ( със съдействието на Цветанов) собствени мафиотски кръгове, спечелиха изборите. Други се явиха на поправителен изпит и бяха скъсани. Да не забравяме и авторитета на областните координатори пред членската маса, какъвто Даниела Савеклиева в Благоевград няма. Тя ще бъде запомнена единствено като изключително близка до Цветанов партийна фигура и поради този факт лансирана от него.фрогнюз,със съкращетие

Публикувана на
06 Ноември 2019 година