Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Дани Каназирева назначена за областен управител

Видяна: 30760 пъти

Дани Каназирева сяда в овакантения от Здравко Димитров стол на областен управител на Пловдив. Назначена е с решение на Министерския съвет. За поста се спрягаше досегашният градоначалник Иван Тотев, но той изобщо не е бил предложен.
На мястото на Каназирева в общинския съвет влиза следващият в листата Владимир Темелков, който от IT сектора, софтуерен инженер и преподавател в Пловдивския университет.
Тя е бивш член на ГЕРБ. След време създаде своята местна партия "Съюз за Пловдив" и в два поредни мандата успя да вкара общински съветници.
Дали в замяна на поста съветниците от "Съюз за Пловдив" сега ще се влеят в групата на ГЕРБ, Каназирева обясни, че ще има официална среща с новия кмет Здравко Димитров. "Назначението ми за областен управител на Пловдив е знак за нова политика на диалог и уважение и баланс във властта. Крайно време е да спре напрежението в града, да има спокойствие и да работим за Пловдив", заяви тя.
Според нея най-важните проекти за региона са разширението на Околовръстното шосе, стартирането на Водния цикъл, изграждането на Южния обходен колектор, пробивът "Модър"- "Царевец" и културно-историческото наследство като Източната порта на Филипопол и Небет тепе.
"Едно от първите ми действия ще е съживяването на летище "Пловдив", защото е важно не само за града, но и за региона. Тази година пътниците са намалели наполовина. През 2018 г. са били 83 000, а тази са около 42 000 при все, че Пловдив е европейска столица на културата", каза новата губернаторка. "И най-после да се види, че институциите работят заедно, а не в конфронтация. Ще водя политика на диалог и уважение, без интриги", обобщи тя. 24часа

Публикувана на
06 Ноември 2019 година