Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Две монахини забременяха

Видяна: 35840 пъти

Католическата църква започна разследване, след като две монахини мисионерки забременели докато работели в Африка. Жените, които били членки на два различни ордена в Сицилия, трябва да родят скоро, въпреки че са дали обет за целомъдрие, съобщава „Дейли Мейл“.
Едната, която е на висока позиция в ордена си, разбрала, че е бременна от няколко седмици, докато другата установила бременността си чак след като почувствала болки в стомаха. И двете са подложени на натиск да се откажат от религиозния живот, а скандалът предизвика истински шок сред духовенството. Едната монахиня, на 34 години, открила, че е бременна, след като отишла в болница с оплаквания за болки в стомаха, съобщават италиански медии.
Орденът ѝ не се споменава, но се твърди, че манастирът ѝ се намира в планината Неброди в Сицилия. Тя е преместена в Палермо, където се подготвя за раждането. Втората монахиня, която е от Мадагаскар, разбрала, че е бременна още в началото. Тя е старша монахиня и се грижи за възрастни хора в Рагуза. Тя вече се е прибрала в родната си страна. „Тази новина предизвиква смайване. Изглежда, че двете жени са били в родните си страни и очевидно са имали сексуални контакти. Води се разследване. И двете са следвали строги правила за целомъдрие, но грижата за децата им е от първостепенно значение“, заяви източник от Рим. блиц

Публикувана на
05 Ноември 2019 година