Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдив стана крепост на ГЕРБ, Славчо се самопредлага да помага на Зико

Видяна: 46960 пъти

ГЕРБ печели напълно балотажа в Пловдив. Данните са при 100 процента обработени протоколи от всички секции в града.

Динко ПЕТКОВ
Официално кмет на град Пловдив е Здравко Димитров с 57.32 % подкрепа на избирателите. За Славчо Атанасов са гласували 38.10 на сто. Това съобщи пред БНР председателят на Общинската избирателна комисия Дарина Тодорова.
В район „Централен“ продължава досегашният кмет Георги Стаменов с 54,93% , а Георги Титюков (Кауза Пловдив) има 36,95 %
На „Източен“ ще е кмет шефът на общинската фирма Чистота Иван Стоянов със 60,84 %, а опонентът му Илия Матаков (ЗС "Ал.Стамболийски) е с 30.82 %.
Димитър Колев започва още един мандат в „Западен“ с 62.10 % подкрепа при 20.96 % за Десислава Йорданова (БСП).
Новият кмет на „Северен“ ще е директорът на общинско предприятие „Градини и паркове“ Стоян Алексиев с 63.57 %, който размаза опонента си Атанас Баташки (БСП), получил 28.40 %.
Най-малката разлика е между кандидатите в район „Южен“, където печели Костадин Язов с 47.77 % срещу Борислав Инчев с 46.11 %
В „Тракия“ още на първи тур за районен кмет бе избран Костадин Димитров.
„Резултатът е срамен. Това е истински обезпокоително, защото по този начин демокрацията губи своята представителност.“, демонстрира пред тв камерите поведение тип „перде“ загубилият битката кандидат за кмет Славчо Атанасов. Изявлението си той направи точно пред осветената сграда на общината, в която той за трети път неуспява да се върне на бял кон. „Със Здравко Димитров сме добри приятели. Но след около два часа ще станат ясни резултатите, когато се видят поне 30% от извадките на протоколите. Екзит половете винаги се провалят в Пловдив, особено с мое участие. Но това е тема на друг анализ.“, продължи с неадекватното си изказване той.
„Ако Димитров спечели изборите, ще го поздравя. Ние сме джентълмени един към друг, ще му пожелая успешно управление и ще му помагам по всякакъв начин.“, самопредложи се проваленият политик. Следвайки високото самомнение за себе си, стана смешен с непоискания му съвет към Зико: „Ще му кажа да обича Пловдив!“.
По думите му пловдивчани били особени хора: „Напоследък станаха сериозно апатични.“, разочарован е той.
Явно още не е проумял, че не е въпрос на апатия, а на втръсване едни и същи хора като него и Дани Каназирева да се изживяват като Месии и да се предлагат на пловдивчани като алтернатива на статуквото на трети поредни избори, с извадени от нафталина послания.

Публикувана на
04 Ноември 2019 година