Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Защо Петър Стоянов харесва Тони Симидчиева

Видяна: 36200 пъти

„Тони ще бъде идеалният общински съветник. Тя е човек, който знае да носи отговорност. И преследва целите си докрай.“ С тези думи президентът Петър Стоянов обяви подкрепата си за водача на листата на СДС в Пловдив Тони Симидчиева на организираното предизборно парти на „сините“ в ресторант „Одеон“ .
Катя КАЗАКОВА

„Тони, затова винаги съм я харесвал, защото каквото хване, го докарва до край. Не спира по средата и не тъпче на едно място, и не се тюхка и чуди какво да прави. Важно е в Общинския съвет да има хора с мениджърски усет, които вече са постигнали нещо. А тя е постигнала, без да е олигарх, без да е участвала в общински приватизации. Всичко това го направи със собствените си ръце и аз съм жив свидетел. Харесва ми, защото е балансиран човек, предвидим, човек, с когото можеш да говориш и знаеш какво можеш да очакваш от нея след време. Пак казвам – тя е идеалният общински съветник. Затова идвам с чисто сърце да я подкрепя. И като стар приятел, и като човек, когото познавам, и като човек, за когото мога да гарантирам. Аз не подкрепям всекиго, както е ясно.“, каза още видният пловдивчанин.
И подчерта, че е в Пловдив да подкрепи цялата листа на СДС за местните избори. „ След толкова години останах от малцината , които могат да кажат – аз съм седесар. Така че цялата листата ми е мила и дай Боже да имаме повече успех!“.
„Това е листа на честа! „, обяви пък председателят на СДС Румен Христов. И разкри: “Беше направена в последния момент. Не можахме да постигнем договореност с по-големия си коалиционен партньор ГЕРБ за обща листа и решихме да участваме самостоятелно. Искаме нашите избирателите да имат своя избор и да гласуват за любимата си партия СДС. Тони е прекрасен човек. Познавам я от много много години. Тя заслужава доверието на седесарите в Пловдив, на хората от синята столица на България. Надявам се на добър резултат. Това ще е потвърждение, че Съюзът на демократичните сили присъства в Пловдив.“
„Тази вечер събираме приятели и симпатизанти на СДС, изявили желание да бъдат с нас на изборите. Благодарим на президента Стоянов и на лидера на СДС, за това, че отдават значение на пловдивската синя организация. Стартирахме малко късно, но разчитаме на хората, които ни познават, на хората, които по душа са сини и гласуват за СДС, те нямат нужда от агитация, за да ни подкрепят.“, каза Тони Симидчиева.
„Трябваше да си отговоря на въпроса защо продължавам да го правя и си казах, че аз съм като футболен фен. Смятам, че всяка една партия трябва да бъде като в един отбор, който се бори за постигането на някакви свои политики. И съответно и да пада отборът, и да бие, и треньорът да е лош, и мениджърът да е лош, ние трябва да го подкрепяме. Аз съм избрала отбора на СДС преди 30 години и винаги, каквото и да се случи с него, ще му помагам“, добави развълнувана тя.
След това представи листата: „От много години не сме се явявали самостоятелно на избори. Но в този си вид листата би могла да спечели гласовете на пловдивчани. В нея е спортният журналист Йордан Данчев, художникът Здравко Йончев, Веселин Стойков, бивш председател на СДС, двама представители на Занаятчийската камара, известни в гилдиите- Елена Драмова и Албена Халачева. Марта Момина, която е позната на Пловдив. Това са изключително качествени хора.“
„Сините“ имат кандидати за кметове на район “Централен“- Панко Енев, на „Южен“- Веселин Василев и на „Северен“- Магдалена Гълъбова.
Гласувайте с бюлетина №64 за общинските съветници на СДС и с бюлетина № 43 за кмет на Пловдив за Здравко Димитров, призоваха седесарите симпатизантите на синята партия.
На партито присъстваха още д-р Георги Сакакушев, д-р Невен Енчев, проф. д-р Димитър Шишков, Здравко Зафиров, хора от общинската управа на първия демократично избран кмет –д-р Томасян и др.

Публикувана на
21 Октомври 2019 година