Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Забравиха 6 часа жена, вързана в скенер

Видяна: 38880 пъти

Лекари от общинската болница в Павликени забравиха пациент в скенер, като дори го обявиха за издирване. Случаят е отпреди 10 дни, а потърпевш е 70-годишна жена, съобщава "Нова телевизия".
Тя била изследвана за заболяване на белите дробове. Жената била завързана за скенера, след което лекарите забравили за нея, заключили кабинета и я оставили да лежи в скенера в продължение на шест часа.
След като възрастната жена така и не се прибрала от болницата, дъщеря ѝ проверила дали е в болничното заведение. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. След това и роднини, и лекари подали сигнал в полицията за изчезнал пациент.
Няколко часа по-късно жената е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания. Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза пред "Нова телевизия", че е извършена проверка по случая. Тя установява, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант. В момента тя е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.
От болницата твърдят, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето, като уточняват, че апаратът бил изключен. Близките ѝ обаче са решили да съдят болницата.

Публикувана на
18 Октомври 2019 година