Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави дава 500 бона за тв „Стара Загора“

Видяна: 22936 пъти

Слави Трифонов купи своя телевизия след сделка за 500 000 лева! Шоуменът-политик е новият собственик на лиценза за излъчване на регионалната ТВ „Стара Загора“. Не е учудващо, че медията наскоро получила и така нужния лиценз за национален ефир. Информацията ни се потвърди и от проверка в Търговския регистър. Фирмата, която оперира зад телевизия „Стара Загора”, е „Статис” АД.
Точно преди седмица – на 10 октомври 2019-а, акционерното дружество е сменило борда на директорите и вече начело е един от най-близките хора на Слави – 50-годишният Евгени Маргаритов Димитров. В управата влизат още 44-годишната Ася Тодорова Тодорова и 47-годишната Диана Димитрова Младенова. Капиталът на АД-то е 51 000 лева, разпределени в 1500 поименни акции с цена 34 лв., показа още проверката ни. Адресът на фирмата вече е променен на София, пл. България 1, НДК, зала 12.
Доскоро зад регионалната медия стояха близкият до БСП адв. Дамян Георгиев и журналистката Станимира Димова Димова. Засега няма официална информация каква е стойността на сделката, но според спекулациите ТВ „Стара Загора” е сменила собствеността си срещу 500 000 лева.
От екипа на Слави Трифонов вече анонсираха, че телевизията ще смени името си на „7/8” и по план трябва да стартира на 1 ноември 2019-а. Само преди два дни Дългия публикува във своя фейсбук профил кратко промо, което завършва с думите: „7/8 TV - силата е истината”. Очевидно има защо – след партията „Няма такава държава” шоуменът създаде и своя телевизия.
Във визитката на ТВ „Стара Загора” четем, че е национална телевизия със студио в Града на липите и поетите, която с програмата си обхваща широк набор от теми, които засягат аудитория от цялата страна.
Програмата стартира през 1996 година. Това е първата информационна телевизия, ориентирана към новини и публицистични предавания в Стара Загора и региона. Обективно и безпристрастно отразяване на събитията, представяне на различни гледни точки по най-актуалните теми на деня, всичко, което се случва в Стара Загора и региона бил фокусът на медията.
Потенциалната аудитория на телевизионната програма на практика обхваща цялото население на територията на България. Телевизия „Стара Загора” може да бъде гледана в мрежите на национални оператори като „Булсатком”, „Близу”, „Тракия Кабел”, „Нетера” и други, както и десетки регионални оператори. Програмата се излъчва на живо в сайта на телевизията, както и в онлайн каналите във фейсбук и ютуб. лупа.бг

Публикувана на
17 Октомври 2019 година