Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Директор на детска градина благодари на Георги Стаменов

Видяна: 12444 пъти

Директорът на ДГ „Мирослава“ Радка Гъркова благодари на кандидата за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов за това, че иновативните методи за обучение на децата и доброто състояние на детските градини са били приоритет по време на мандата му.
„Признателна съм му, затова че по време на 4-годишното си управление, той съдейства за създаването на подходящи условия и среда за иновативно образование“, посочи Радка Гъркова и допълни, че ДГ „Мирослава“ е сред трите забавачки в района, където децата се обучават по метода на Мария Монтесори.
Тя отбеляза, че с подкрепата на кмета на район „Централен“ през последните 3 години, в градината са направени нова площадка за фитнес и футболно игрище, а във вътрешния двор е изградена мултифункционална площадка за прилагане на обучение по Монтесори. Със съдействието на Георги Стаменов е извършен ремонт на басейна и на отоплителната инсталация, осигурена е машина за филтрация на водата.
„Няма по-отзивчив районен кмет - той подкрепя всички инициативи на родители и учители и винаги е готов да помогне при всеки спешен казус за разрешаване в ДГ „Мирослава“, дори и в почивните дни. Неведнъж се е налагало в събота или неделя двамата да отваряме градината и да създаваме организация за отстраняването на ВиК проблем или за извършването на авариен ремонт, така че в понеделник детското заведение да функционира“, добави директорът на ДГ „Мирослава“ Радка Гъркова.

Публикувана на
16 Октомври 2019 година