Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Запорираха над 310 милиона на Ветко и Маринела

Видяна: 34640 пъти

Запорираха имущество за над 310 милиона лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви и техни 9 компании. Обезпечителни мерки върху имущество на хотелиерите са наложени по искане на Антикорупционната комисия. Информацията е от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
Производството е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за участие на лицата в организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари.
На 26 септември съдът върна Маринела Арабаджиева в ареста, въпреки заболяванията, които й бяха открити.
Нейният съпруг Ветко бе оставен постоянно в ареста на 6 август 2019 г. Преди това - на 14 май 2019 г. Апелативният спецсъд остави милионера за постоянно в ареста.
Ветко Арабаджиев бе върнат у нас от Испания малко след полунощ на 4-ти срещу 5-ти май. Той е обвинен в ръководене на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.
Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като през август месец им бяха повдигнати обвинения. В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен. Той излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция. лупабг

Публикувана на
15 Октомври 2019 година